Waalindrukken

De Waal, machtige rivier met haar uitgestrekte uiterwaarden, de Waaldijk en de strook vruchtbare oeverwalgronden van Waal en (prehistorische) Rijn waarop de Waaldorpen zijn opgebloeid.

De Waal, wie kent haar niet? Of wie zou haar niet willen leren kennen? Veel verhalen liggen er voor het oprapen, en veel nieuwe verhalen kunnen er geboren worden.

Iedereen die wil, kan uitdrukking geven aan wat voor hem/haar het geluk van de Waal is, aan wat het fijn maakt om er te leven of er te vertoeven. Wat maakt dat mensen zich verbonden voelen met deze omgeving? Kom jouw verhaal (Waalindruk), een anekdote, een herinnering aan de rivier verbeelden op een plank. Dit kan onder andere in de vorm van schrijven, schilderen, timmeren en zagen. 

Wat gaan we doen?

We gaan eerst de Waal beleven via de pontjes, struinroutes, fietsen of andere belevingsmogelijkheden langs de Waal. We genieten van de natuur, de luchten, de schepen die voorbij gaan en rapen van de stranden de aangespoelde schatten. Deze belevingsmomenten en meegenomen vondsten worden op een creatieve manier weergegeven op een plank van 10 cm breed en 2 m lang. Aan het einde van de workshop delen we met elkaar de verhalen die ontstaan zijn op de planken met een drankje.

 

 

Diverse mensen, waaronder kunstenaars, zullen u tijdens deze ‘Waalindrukken’ workshops langs de Waal begeleiden.

De workshops worden gegeven op diverse locaties. Tevens is het ook mogelijk om vooraf deel te nemen aan struinroutes of een boottocht. U kunt zich individueel opgeven of met een groep.

Groepsarrangementen

Wij kunnen verschillende arrangementen op maat maken, al naar gelang de wensen van de groep. U kiest zelf voor de manier van de Waal beleven en waar we de waalindrukken maken. Wij kunnen u informeren over de mogelijkheden en eventuele kosten. 

Het langste kunstwerk aan de Waal 18 oktober 2014

 In de zomer van 2014 maken we samen mooie waalindrukken op planken.

Op 18 oktober maken we met deze planken het langste kunstwerk aan de Waal.

Iedereen die een plank heeft gemaakt, wordt gevraagd om zijn of haar plank tegen de andere plank vast te houden om zo een feestelijk lint vormen.

Wilt u deelnemen of meer informatie:

W: www.ideeenfabriek.info

E: info@zepplinn.nl of info@ideeenfabriek.info

 

U kunt zich aanmelden voor een workshop, struinroute of boottocht via onderstaand formulier

 

Workshop
Struinroute

* Deze velden zijn verplicht.