Lekko! Schippers in zicht. Project 2014 mei  tot oktober

Thema: De Waal en haar schippers .

Het thema: de Waal en haar schippers legt verbinding tussen land en water. Het biedt de mogelijkheid om passanten de rol van schippers in het verleden en nu en de rol van het water in de provincie op verschillende plekken uit te lichten. Videoclub de Waalclip en documentaire maker Anton Houtappel zullen filmpjes maken van schippersverhalen. Enkele schepen zullen op diverse plekken langs de route van binnen te zien zijn, met in het bijzonder in Nijmegen museumhaven.

Diverse boten zullen passanten heen en weer varen. Een rondje pontje route voor de fietsers langs de verschillende bezienswaardigheden.

Muziek, theater en beeldende kunst zullen op en langs de route een eigen rol innemen om dit verhaal ook op een culturele manier vorm te geven en te visualiseren. Verkoop van Passe-partouts stimuleren de bezoeker meerdere plaatsen te bezoeken.

 

Periode: mei 2014

We maken gebruik van de extra zondagen die we in deze tijd hebben. Moederdag en Pinksteren zijn extra dagen waarop we bezoekers kunnen verwelkomen.

Moederdag kunnen we een actie doen om de moeders een vrijkaart te geven…etc. eind juli en begin augustus zal dit nogmaals neergezet worden start als aan einde van de vierdaagse Nijmegen.

 

Locaties 2014:Tolkamer kade, Millingen; Telpost, schip Liburna en werf, Fort Pannerden bij Doornenburg, Museum Haven Nijmegen, Dijkmagazijn Beuningen en Tiel als eindpunt.

 

De bijzondere plekken zoals genoemd bieden mogelijkheden voor muziek en klein theater. Het fort ligt enorm strategisch en fungeert als

kraan voor de waterlinie en het achterland. Hier en in de museumhaven Nijmegen kunnen we de tentoonstelling van de schippers en de verschillende filmpjes laten zien aan het publiek.

We maken gebruik van de aanlegsteigers om mensen van en op de boot vanuit Tolkamer, Millingen, Nijmegen en elders aan te laten komen en weer op te laten stappen.