ALGEMENE INFORMATIE


WAALINDRUKKEN

De Waal, machtige rivier met haar uitgestrekte uiterwaarden, de Waaldijk en de strook vruchtbare oeverwalgronden van Waal en (prehistorische) Rijn waarop de Waaldorpen zijn opgebloeid.

De Waal, wie kent haar niet? Of wie zou haar niet willen leren kennen? Veel verhalen liggen er voor het oprapen, en veel nieuwe verhalen kunnen er geboren worden.

Wat gaan we doen?

Iedereen die wil, kan uitdrukking geven aan wat voor hem/haar het geluk van de Waal is, aan wat het fijn maakt om er te leven of er te vertoeven. Wat maakt dat mensen zich verbonden voelen met deze omgeving? Kom jouw verhaal (Waalindruk), een anekdote, een herinnering aan de rivier verbeelden op een plank. Dit kan onder andere in de vorm van schrijven, schilderen, timmeren en zagen.
We gaan eerst de Waal beleven via de pontjes, struinroutes, of andere belevingsmogelijkheden langs de Waal. We genieten van de natuur, de luchten, de schepen die voorbij gaan en rapen van de stranden de aangespoelde schatten. Deze belevingsmomenten en meegenomen vondsten worden tijdens een workshop op een creatieve manier weergegeven op een plank van 10 cm breed en 2 m lang. Aan het einde van de workshop delen we met elkaar de verhalen die ontstaan zijn op de planken.


VOOR FOTOS VAN DE VERSCHILLENDE WORKSHOPS KLIK HIER.

De workshops worden gegeven op diverse locaties. Tevens is het ook mogelijk om vooraf deel te nemen aan struinroutes. U kunt zich individueel opgeven of met een groep.


Krantenartikel De Gelderlander 20 oktober 2014 / Betuwe nieuws

Klik hier voor het artikel

 

Zie tevens facebook pagina https://www.facebook.com/Waalindrukken?ref=hl

 

Het langste kunstwerk aan de Waal 18 oktober 2014

In de zomer van 2014 maken we samen mooie waalindrukken op planken. Op 18 oktober maken we met deze planken het langste kunstwerk aan de Waal. Iedereen die een plank heeft gemaakt, wordt gevraagd om zijn of haar plank tegen de andere plank vast te houden om zo een feestelijk lint vormen. Start is vanaf 14.00 uur. Presentatie is om 16.00 uur. Klik hier voor een plattegrond van de locatie. 
Op deze feestelijke dag zullen foto's gemaakt worden door Henk Flederus. Deze foto's zijn later terug te vinden op zijn facebook pagina https://www.facebook.com/Henk.Flederus.Nijmegen?fref-ts. Tegen een kleine vergoeding kunnen deze foto's bij Henk Flederus besteld worden. h.flederius@chello.nl 

 

Gedicht 'De Waal'

 

Wilt u deelnemen of meer informatie:

W: www.ideeenfabriek.infoE: info@zepplinn.nl of info@ideeenfabriek.info

Idee en uitwerking: Zepplinn Zin in Vormgeving www.zepplinn.nl

In samenwerking met: IVN Rijk van Nijmegen www.ivn.nl 

Mede mogelijk gemaakt door: Provincie Gelderland www.gelderland.nl